“Contact wordt leuker als je feedback krijgt"

Oog voor interactie

Als pedagogisch werker ben je de hele dag met kinderen in de weer. De manier waarop je met kinderen omgaat, bepaalt in hoge mate of zij zich prettig en gezien voelen in de groep, of ze hun eigen keuzes volgen en vol initiatief aan de slag gaan, en of ze lekker en betrokken spelen – alleen of met andere kinderen. 

De training ‘Oog voor Interactie’ versterkt jouw professionele kwaliteit en zoomt in op de interactievaardigheden en de taal die jij daarvoor gebruikt. Jouw handelen wordt sterker gemaakt door naar eigen filmbeelden op de groep te kijken en daar samen met andere deelnemers over te praten en van te leren. Zo helpt de training om de interactie tussen jou en de kinderen (nog) leuker en waardevoller te maken!.

Inhoud

De training is opgebouwd uit drie leergebieden: 

  • Interactievaardigheden

Pedagogisch medewerkers leren het belang van de zes NCKO-interactievaardigheden kennen voor een werkwijze die ‘kindvolgend’ is. Zij bespreken hun aanpak en het effect hiervan op kinderen aan de hand van zelfgekozen filmopnames uit hun werksituatie.

  • Taalvaardigheid

Pedagogisch medewerkers leren op een taalrijke manier het contact met kinderen, met ouders en met hun collega’s te verdiepen en leuker te maken. Zij voeren taalgerichte opdrachten uit tijdens de bijeenkomsten en in hun eigen werksituatie.

  • Reflectie en leren van en met elkaar

Pedagogisch medewerkers leren met elkaar in gesprek te gaan over hun pedagogisch handelen en hun professionele groeikansen. Zij leren om constructieve feedback te geven en te ontvangen in reflectie op zelfgekozen filmopnames uit hun werksituatie. Het boek ‘Interactievaardigheden. Een kindvolgende benadering’ (Strik & Schoemaker; 2014) is de theoretische basis van de training.

Kosten

Eur. 650,– (exclusief B.T.W.).

Eur. 50,- boek- en materiaalkosten..

Diploma/certificaten

NJI-certificaat

Erkend volgens wet IKK (FCB cao partners kinderopvang).

Duur/lesdagen en -tijden

21 uur verdeeld over 6 bijeenkomsten van 3,5 uur. De cursus vraagt 3 uur per bijeenkomst aan huiswerkuren.

Beschikbare lesdagen en -tijden: op aanvraag.

Meld je aan voor een cursus Oog voor interactie

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

  • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
  • +31 13 580 2288
  • secretariaat@instituutbroers.nl
  • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top