“Deze cursus geeft me mogelijkheden om door te groeien"

Moderne Bedrijfsadministratie

In het bedrijfsleven wordt de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) hoog gewaardeerd. Het diploma MBA is een veelgevraagd diploma voor tal van interessante functies in de financieel-administratieve sector. De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is bedoeld voor diegenen, die een functie ambiëren op middenkaderniveau.

Als je in de praktijk al enige ervaring hebt met de boekhouding of als je een MBO opleiding volgt op niveau 4 (of na het behalen van een diploma PDB of MBO) dan is de opleiding MBA echt iets voor jou. Je profileert je ten opzichte van anderen en maakt daardoor een betere kans op de (stage- of) arbeidsmarkt.

Naast de diverse uitvoerende werkzaamheden die de PDB-functionaris overwegend vervult, bestaat je werk voor een groot deel uit leidinggevende taken, alsmede advisering naar het hogere management.

Om de opleiding MBA goed te kunnen volgen raden we je aan eerst het examen PDB met succes af te leggen of een opleiding als MBO-4 op boekhoudkundig gebied te volgen. Denk aan junior Assistent-accountant of Bedrijfsadministrateur.

Twijfel je of jouw vooropleiding voldoende is, neem dan contact met ons op. Je kunt ook een afspraak met ons maken om gratis en vrijblijvend een intakegesprek te komen doen.

Inhoud

Tijdens de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) leer je zelfstandig een boekhouding te voeren van middelgrote tot grote organisaties. De opleiding bestaat uit vier modules*:

Bedrijfsadministratie (niveau 5) 

Met Bedrijfsadministratie niveau 5 bent u in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatmethode, activity based costing en leasing. U kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en u kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Door deze kennis kan de bedrijfsadministrateur duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie.

Kostencalculatie (niveau 5)

Kostencalculatie niveau 5 gaat verder dan basisberekeningen. Denk bijvoorbeeld aan kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken te behoeve van de financiële besturen van een organisatie. Daarnaast kunt u uiteraard diverse kostencalculaties maken. Met deze kennis kunt u met Kostencalculatie niveau 5 op zak aan de slag als financieel adviseur.

Financiering (niveau 5)

De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken. Maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging. Met Financiering niveau 5 kunt u prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren voor de financiële administratie.

Belastingwetgeving (niveau 5)

Met Belastingwetgeving niveau 5 kent u het belang van – en kent u  de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Met kennis van de belangrijkste belasting-gerelateerde termen bent u moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen.

Kosten

Prijs gehele opleiding MBA 

 • Lesgeld Eur. 1.650,00
 • Boekengeld Eur. 380,00

Examengeld Eur. 716,00*

Losse modulen kunnen ook gevolgd worden; vraag naar het rooster.

MBA-Kostencalculatie

 • Lesgeld Eur. 450,00
 • Boekengeld Eur. 90,00

MBA-Financiering

 • Lesgeld Eur. 450,00
 • Boekengeld Eur. 90,00

MBA-Bedrijfsadministratie

 • Lesgeld Eur. 500,00
 • Boekengeld Eur. 110,00

MBA-Belastingwetgeving

 • Lesgeld Eur. 400,00
 • Boekengeld Eur. 110,00

Examengeld per losse module Eur. 179,00*

* Examengeld (indicatief) te betalen aan het examenbureau van de Associatie voor Praktijkdiploma’s op moment van inschrijven voor het examen.

Diploma/certificaten

Een combinatie van certificaten van de bovenstaande vier modules levert u het Associatiediploma MBA op. Het is ook mogelijk om u in te schrijven voor een losse module, i.p.v. de gehele opleiding.

Er wordt een deelnamecertificaat uitgereikt als de cursus is afgerond.

Duur/lesdagen en -tijden

120 lesuren; de cursus duurt een jaar en wordt opgesplitst in vier periodes. Tijdens elke periode wordt een module van moderne bedrijfsadministratie behandeld. Wekelijks vinden er lessen van 3 uur plaats.

Beschikbare lesdagen en -tijden

 • Maandagavond: 18:30 – 21:30
 • Dinsdagavond: 18:30 – 21:30

Of op aanvraag. (Met uitzondering van schoolvakanties).

Meld je aan voor een cursus Moderne Bedrijfsadministratie

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

 • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
 • +31 13 580 2288
 • secretariaat@instituutbroers.nl
 • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top