Sport- en bewegingsleider

'Ik kan niet stilzitten, hè?'

Sport- en bewegingsleider

Je vindt het belangrijk om een gezond, sportief leven te leiden en helpt anderen graag om hetzelfde doel te bereiken. Je bent een echte atleet, spendeert je vrije tijd in de sportschool of op het veld.

Instituut Broers biedt hiervoor de opleiding sport- en bewegingsleider.

Werkzaamheden

Kerntaken van een sport- en bewegingsleider

 • Aanbieden van Sport- en Bewegingsactiviteiten aan de groep op persoon waarmee hij/zij werkt
 • Organiseren van wedstrijden, toernooien of evenementen
 • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken (EHBO, klantenadministratie, baliewerk,overleg en dergelijke)

Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier.

Studie-inhoud

Eén jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Je gaat wekelijks 3 dagen naar school voor theorielessen en 2 dagen op stage. Tijdens de stage, oftewel BPV (Beroeps Praktijk Vorming) pas je de geleerde theorie toe in de praktijk. 

Kosten

 • Studiekosten € 6.900,–*
 • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–*
 • Schoolkamp € 495,–*
Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl of via een studentenkrediet (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/)
*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding 

Schooldag

De lessen worden verzorgd tussen 09.00 en 15.45 uur. We kennen geen tussenuren in het lesrooster. Ervaren en gedreven docenten die bekend zijn in de praktijk begeleiden je richting een waardevol en erkend diploma.

Wil je zelf ervaren hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Gezellig! Plan dan vrijblijvend een meeloopdag.

Diploma/certificaten

Met een voldoende score behaal je na één jaar een rijkserkend diploma in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB).

Studiebeurs

Particulier onderwijs duur? Nee, betaalbaar door middel van diverse mogelijkheden. Wij zijn erkend door het ministerie van Onderwijs en je kunt daarom studiefinanciering en een OV-jaarkaart aanvragen.

Maak gebruik van een studentenkrediet. Betaal gemakkelijk en snel de volledige opleidingskosten door middel van een krediet via onze partner, Financebizniz (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/).

Of, sluit een lening af bij www.duo.nl en betaal gemakkelijk het grootste gedeelte van je opleiding.

Extra

Een reis behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en maakt diverse uitstapjes. Tevens bieden wij de cursus EHBO aan binnen de opleiding. Je past de geleerde theorie direct in de praktijk toe. 

Reserveer een opleidingsplaats

Door kleinschaligheid veel individuele aandacht
Yuri Wang, 20 jaar uit Oosterhout
'Ik ben net begonnen aan mijn HBO-opleiding sport en bewegingseducatie aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Het afgelopen jaar heb ik een tussenjaar gehad. Toen ben ik naar Amerika geweest om mijn droom achterna te gaan. Naast studeren daar heb ik ook gehonkbald. Mijn droom is nog steeds om een honkbalcontract te tekenen. Als je naar Amerika wilt om te studeren, raad ik je aan om zeker te gaan! Het was echt een geweldige ervaring die niet iedereen heeft. Ik heb indertijd gekozen voor Instituut Broers omdat ik zo snel mogelijk naar Amerika wilde om daar te gaan honkballen. Het was voor mij de perfecte oplossing omdat deze opleiding maar twee jaar duurt en ik dus hierna direct naar Amerika kon.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

 • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
 • +31 13 580 2288
 • secretariaat@instituutbroers.nl
 • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top