Pedagogisch werker

‘Iedere dag is anders…’

Pedagogisch werker

Werken in de kinderopvang kan zomaar je roeping zijn. Je hebt een opvoedkundige taak. Waarden en normen spelen voor jou een belangrijke rol. Ouders vertrouwen hun kind aan jou toe en jij bent dit vertrouwen meer dan waard.

Je wilt kinderen graag iets bijbrengen en daarvoor stel je een activiteitenprogramma en plan van aanpak op. Je concentreert je op het opvoeden en ontwikkelen van het kind maar daarnaast voer je ook organisatie- en professiegebonden taken uit.  Wat je tijdens de theorielessen leert, kun jij in de praktijk uitoefenen en verfijnen.

Werkzaamheden

Kerntaken pedagogisch werker kinderopvang

Naast een goede pedagogische scholing, kennis en vaardigheid bestaan de werkzaamheden van een pedagogisch medewerker kinderopvang uit onderstaande kerntaken:

 • Opvoeden en ontwikkelen van het kind/de kinderen in de kinderopvang
 • Voert gesprekken met de ouders/vervangende opvoeders en het kind
 • Stelt een activiteitenprogramma op
 • Maakt een plan van aanpak voor de begeleiding
 • Zorgt voor uitvoering van een dagprogramma
 • Biedt persoonlijke verzorging van het kind (de jongere)
 • Draagt zorg voor huishoudelijke werkzaamheden
 • Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier.

Studie-inhoud

Pedagogisch werker (kinderopvang) (middenkaderopleiding) MBO-3
Een jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Kosten

 • Studiekosten € 6.900,–*
 • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–**
 • Schoolkamp € 495,–**
*Te voldoen: ineens op factuurbasis of automatische incasso (€ 6.900,–) voorafgaand aan de opleiding of in 12 maandtermijnen van € 575,– per automatische incasso in het leerjaar.
**Te voldoen: ineens op factuurbasis of automatische incasso voorafgaand aan de opleiding.

Diploma/certificaten

Eén jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Studiebeurs

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Extra

Een reis (wintersport, zomerkamp of citytrip) behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

'Leuk tussen die kleintjes, hier kan ik mijn ei kwijt'
Pascale Jansen uit Tilburg
'Toen ik bij Broers MBO college begon had ik er nog geen idee van wat het werk als gespecialiseerd Pedagogisch medewerker allemaal omvat. Het is hard werken, maar daar hebben de docenten me goed op voorbereid. De stage vond ik meteen leuk. En een baan vinden was geen probleem: ik heb door mogen werken waar ik stage liep. Ideaal toch?'

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top
Vragen