MBO opleiding

Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT

Vind jij het leuk om met computers te werken? Is elk probleem dat je tegenkomt op ICT-gebied voor jou een uitdaging? Wil je alles weten op het gebied van automatisering? Dan is deze opleiding geknipt voor jou.

De servicedesk van Instituut Broers MBO college neemt opdrachten aan van verschillende instanties en particulieren. Jij lost problemen op en leert goed met de klant om te gaan. Deze oefeningen stellen je in staat om tijdens het tweede leerjaar een stage in te vullen bij een professionele organisatie.

Werkzaamheden

Naast een brede algemene kennis van computers, hun toepassing en techniek is de specifieke (profiel)taak van de medewerker beheer ICT:

 • Ondersteunen van gebruikers
 • Opstellen van instructies
 • Mondeling toelichting geven aan gebruikers
 • Uitvoeren van after service

Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier

Studie-inhoud

Eén jaar durende dagopleiding Medewerker ICT-beheer (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Tijdens de theorielessen word je geleerd hoe te handelen in de ICT. In de praktijk leer je hoe je de theorie moet toepassen en ervaar je hoe het is om als ICT-er aan de slag te gaan.

Je gaat 4 dagen per week naar school voor theorielessen en 1 dag op stage, oftewel BPV (Beroeps Praktijk Vorming). Je past direct de geleerde theorie toe in de praktijk.

Kosten

 • Studiekosten € 6.900,–*
 • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–*
 • Schoolkamp € 495,–*

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl of via een studentenkrediet (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/)
*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding 

Schooldag

De lessen worden verzorgd tussen 09.00 en 15.45 uur. We kennen geen tussenuren in het lesrooster. Ervaren en gedreven docenten die bekend zijn in de praktijk begeleiden je richting een waardevol en erkend diploma.

Wil je zelf ervaren hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Gezellig! Plan dan vrijblijvend een meeloopdag.

Diploma/certificaten

Met een voldoende score behaal je na één jaar een rijkserkend diploma in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB).

Studiebeurs

Particulier onderwijs duur? Nee, betaalbaar door middel van diverse mogelijkheden. Wij zijn erkend door het ministerie van Onderwijs en je kunt daarom studiefinanciering en een OV-jaarkaart aanvragen.

Maak gebruik van een studentenkrediet. Betaal gemakkelijk en snel de volledige opleidingskosten door middel van een krediet via onze partner, Financebizniz (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/).

Of, sluit een lening af bij www.duo.nl en betaal gemakkelijk het grootste gedeelte van je opleiding.

Extra

Naast de opleiding haal je zes certificaten van Aries om daarmee tevens het verzameldiploma IT Technician extra te kunnen ontvangen.

Je gaat op excursie naar de grootste ICT-beurs van Europa, de Cebit in Hanover. Tijdens je opleiding werk je aan leuke projecten. De servicedesk van Instituut Broers MBO college neemt opdrachten aan van verschillende instanties en particulieren. Jij lost problemen op en leert goed met de klant om te gaan. Deze oefeningen stellen je in staat om tijdens het tweede leerjaar een stage in te vullen bij een professionele organisatie.

Een reis behoort tot de opleiding en je gaat ook op excursie. Tijdens de stage pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

'De constructie van werken en leren trok mij enorm aan'
Stefano Hoogkamer (24)
Is momenteel als systeembeheerder werkzaam: ‘Ik heb indertijd voor Instituut Broers gekozen, omdat ik graag de IT in wilde. Ik was eerst naar het ROC geweest. Daar had ik geen goed gevoel bij. Vervolgens ben ik bij Instituut Broers op gesprek geweest. Daar kreeg ik het gevoel dat deze opleiding mij verder zou brengen in de IT-wereld. Ik heb in eerste instantie MBO-3 gedaan, om vervolgens MBO-4 er direct achteraan te doen. Daarnaast sprak de constructie van werken en leren mij enorm aan omdat ik graag de theorie naar de praktijk vertaal en vice versa.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

 • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
 • +31 13 580 2288
 • secretariaat@instituutbroers.nl
 • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top