Medewerker ICT

‘De Technische eindjes aan elkaar knopen…’

Medewerker beheer ICT

Vind jij het leuk om met computers te werken? Is elk probleem dat je tegenkomt op ICT-gebied voor jou een uitdaging? Wil je alles weten op het gebied van automatisering? Dan is deze opleiding geknipt voor jou.

De servicedesk van Instituut Broers MBO college neemt opdrachten aan van verschillende instanties en particulieren. Jij lost problemen op en leert goed met de klant om te gaan. Deze oefeningen stellen je in staat om tijdens het tweede leerjaar een stage in te vullen bij een professionele organisatie.

Werkzaamheden

Naast een brede algemene kennis van computers, hun toepassing en techniek is de specifieke (profiel)taak van de medewerker beheer ICT:

  • Ondersteunen van gebruikers
  • Opstellen van instructies
  • Mondeling toelichting geven aan gebruikers
  • Uitvoeren van after service

Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier

Studie-inhoud

Eén jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met doorstroomprogramma naar MBO-niveau 4. (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Tijdens de theorielessen wordt je geleerd hoe te handelen in de ICT. In de praktijk leer je hoe je de theorie moet toepassen en ervaar je hoe het is om als ICT-er aan de slag te gaan.

Kosten

Kosten opleiding Medewerker ICT-beheer

  • Studiekosten € 6.900,–*
  • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–**
  • Schoolkamp € 495,–**

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl

*Te voldoen: ineens (€ 6.900,–) op factuurbasis of automatische incasso voorafgaand aan de opleiding of in 12 maandtermijnen van € 575,– per automatische incasso in het leerjaar.

**Te voldoen: ineens op factuurbasis of automatische incasso voorafgaand aan de opleiding.

Diploma/certificaten

Medewerker beheer ICT (vakopleiding) Vakopleiding BOL niveau 3 (MBO-3)

Studiebeurs

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl

Extra

Je gaat op excursie naar de grootste ICT-beurs van Europa, de Cebit in Hanover. Tijdens je opleiding werk je aan leuke projecten.

Een reis (wintersport, zomerkamp of citytrip) behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

'De constructie van werken en leren trok mij enorm aan'
Stefano Hoogkamer (24)
Is momenteel als systeembeheerder werkzaam: ‘Ik heb indertijd voor Instituut Broers gekozen, omdat ik graag de IT in wilde. Ik was eerst naar het ROC geweest. Daar had ik geen goed gevoel bij. Vervolgens ben ik bij Instituut Broers op gesprek geweest. Daar kreeg ik het gevoel dat deze opleiding mij verder zou brengen in de IT-wereld. Ik heb in eerste instantie MBO-3 gedaan, om vervolgens MBO-4 er direct achteraan te doen. Daarnaast sprak de constructie van werken en leren mij enorm aan omdat ik graag de theorie naar de praktijk vertaal en vice versa.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top
Vragen