Junior assistent accountant

‘Kleine klassen met aandacht voor ieder individu…’

Junior assistent accountant

Ondernemers runnen een eigen bedrijf en hebben het veelal te druk om zich bezig te houden met de financiële administratie. Daar kom jij om de hoek kijken! Als junior assistent-accountant verzorg jij de financiële administratie, je ordent de facturatie/rekeningen en je doet de jaarlijkse aangifte bij de belasting. Het is jouw taak om de financiën van het bedrijf te beheren en controleren.

Werkzaamheden

Kerntaken Junior assistent-accountant

Naast een goede algemene boekhoudkundige kennis en vaardigheid die worden toegepast in het dagelijkse handelen voert de junior assistent-accountant de volgende (profiel)taken uit.

  • Verricht werkzaamheden t.b.v. samenstellingsopdrachten en belastingaangiften

  • Richt het dossier in van een nieuwe klant

  • Controleert en/of verricht memoriaalboekingen
  • Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier
 

Studie-inhoud

Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Tijdens je opleiding ga je (na een training drie weken) werken aan een loket bij de belastingdienst als hulp bij aangifte. Wanneer je het eerste leerjaar afsluit kun je het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) erbij halen en in het tweede leerjaar kun je meedoen aan een training bij Fontys. Wanneer je die succesvol doorloopt, bespaar je daarmee een half jaar bij je HBO-studie.

Samengevat: Je volgt een verkorte MBO-4 opleiding en wint daarbij nog eens een half jaar bij Fontys Hogeschool. Wil je er net iets meer voor doen? Dan kun je zowel het diploma junior assistent-accountant als het diploma bedrijfsadministrateur in twee jaar halen. Kies jij voor de combinatie-opleiding dat haal je beide diploma’s in twee jaar! Leg via onze site contact en start direct met een bloeiende carrière.

Kosten

Kosten opleiding Assistent-accountant

  • Studiekosten € 8.900,–* (Dit is het totaalbedrag voor 2 schooljaren!) Bij gespreide betaling € 9.450,–.
  • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–**
  • Schoolkamp  € 495,–**

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl
*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding (€ 8.900,–) of in 12 maanden met een bedrag van € 787,50 per maand per automatische incasso in het eerste jaar.
**Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding.

Wanneer je ervoor kiest om beide diploma’s te halen in twee jaren tijd dan betaal je (€ 9.900,–) ineens voorafgaand aan de opleiding of in 12 maanden met een bedrag van € 870,83 per maand per automatische incasso in het eerste leerjaar.

Diploma/certificaten

MBO 4 BOL Junior assistent accountant

Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Studiebeurs

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Extra

Een reis (wintersport, zomerkamp of citytrip) behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

Door kleinschaligheid veel individuele a‘Kleine klassen met aandacht voor ieder individu...’
Henri Kluitmans (24) uit Boxtel
werkt momenteel in een functie als medewerker financiële zaken: ‘Ik heb destijds voor Instituut Broers gekozen vanwege de kleine klassen. Hierdoor konden de docenten iedereen genoeg aandacht geven als ik of één van mijn mede-studenten ergens moeite mee had. Dit gold ook andersom. Als de klas de stof snel oppikte, kon het tempo omhoog en hadden we extra tijd om net voor de tentamens alles nog een keer goed door te spreken.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top
Vragen