MBO opleiding

ICT Beheerder (Voltijd)

ICT Beheerder

Heeft er iemand problemen met zijn computer? Werkt de software niet zoals verwacht? Moet er misschien een nieuw netwerk opgebouwd worden?

De kerntaken van de ICT-beheerder zijn onder andere: het ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen; het implementeren daarvan; het beheren van (onderdelen van) informatiesystemen en het beheren van een (bestaande) servicedesk.

Werkzaamheden

Naast een goede algemene kennis van computers en netwerken alsmede vaardigheid om voor het algehele netwerk alle voorkomende werkzaamheden te verrichten bestaan de (profiel)taken van een ICT beheerder uit:

Kerntaken opleiding ICT-beheerder

 • Ondersteunt systeemgebruikers
 • Behandelt en handelt incidentmeldingen af
 • Biedt ondersteuning bij de acceptatietest
 • Organiseert een (bestaande) servicedesk
 • Onderhoudt een servicedesk
 • Beheert een servicedesk
 • Stelt gebruikersinstructies op

Lees hier meer over deze opleiding

Studie-inhoud

Twee jaar durende dagopleiding ICT-beheerder (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). MBO-4.

De ICT-beheerder kan de taken aan die toebehoren aan de algehele inrichting, het onderhoud en beheer alsmede beveiliging van de automatisering in het midden- en kleinbedrijf. Tijdens de theorielessen word je geleerd hoe te handelen in de ICT. In de praktijk leer je hoe je de theorie moet toepassen en ervaar je hoe het is om als ICT-er aan de slag te gaan.

In het eerste leerjaar ga je wekelijks 4 dagen naar school voor theorielessen en 1 dag op oriënterende stage. In het tweede leerjaar leggen we na de nadruk op de praktijk. De eerste twee maanden volg je theorielessen, om vervolgens 8 maanden praktijkervaring op te doen door middel van een (betaalde) stage, oftewel BPV (Beroeps Praktijk Vorming).

Kosten

 • Studiekosten € 8.900,–* (Dit is het totaalbedrag voor 2 schooljaren!)
 • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–*
 • Schoolkamp € 495,–*
Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl of via een studentenkrediet (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/)
*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding 

Schooldag

De lessen worden verzorgd tussen 09.00 en 15.45 uur. We kennen geen tussenuren in het lesrooster. Ervaren en gedreven docenten die bekend zijn in de praktijk begeleiden je richting een waardevol en erkend diploma.

Wil je zelf ervaren hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Gezellig! Plan dan vrijblijvend een meeloopdag.

Diploma/certificaten

Met een voldoende score behaal je na twee jaar een rijkserkend diploma in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB).

Studiebeurs

Particulier onderwijs duur? Nee, betaalbaar door middel van diverse mogelijkheden. Wij zijn erkend door het ministerie van Onderwijs en je kunt daarom studiefinanciering en een OV-jaarkaart aanvragen.

Maak gebruik van een studentenkrediet. Betaal gemakkelijk en snel de volledige opleidingskosten door middel van een krediet via onze partner, Financebizniz (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/).

Of, sluit een lening af bij www.duo.nl en betaal gemakkelijk het grootste gedeelte van je opleiding.

In het tweede leerjaar bieden wij de mogelijkheid tot een betaalde BPV (Beroeps Praktijk Vorming). Zo verdien je tijdens je studie al een groot deel van je opleidingskosten terug.

Extra

Naast de opleiding haal je zes certificaten van Aries om daarmee tevens het verzameldiploma IT Technician extra te kunnen ontvangen.

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming (stage) een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen?

Je gaat op excursie naar de grootste ICT-beurs van Europa, de Cebit in Hanover. Tijdens je opleiding werk je aan leuke projecten. De servicedesk van Instituut Broers MBO college neemt opdrachten aan van verschillende instanties en particulieren. Jij lost problemen op en leert goed met de klant om te gaan. Deze oefeningen stellen je in staat om tijdens het tweede leerjaar een stage in te vullen bij een professionele organisatie.

Een reis behoort tot de opleiding en je gaat ook op excursie. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

‘Ik vertaal graag theorie naar praktijk en vice versa... ’
Stefano Hoogkamer (24)
Is momenteel als systeembeheerder werkzaam: ‘Ik heb indertijd voor Instituut Broers gekozen, omdat ik graag de IT in wilde. Ik was eerst naar het ROC geweest. Daar had ik geen goed gevoel bij. Vervolgens ben ik bij Instituut Broers op gesprek geweest. Daar kreeg ik het gevoel dat deze opleiding mij verder zou brengen in de IT-wereld. Ik heb in eerste instantie MBO-3 gedaan, om vervolgens MBO-4 er direct achteraan te doen. Daarnaast sprak de constructie van werken en leren mij enorm aan omdat ik graag de theorie naar de praktijk vertaal en vice versa.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

 • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
 • +31 13 580 2288
 • secretariaat@instituutbroers.nl
 • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top