Directiesecretaresse

“Inmiddels werk ik bijna 3 jaar als beleidssecretaresse"

Directiesecretaresse MBO 4?

De spin in het web, dat ben jij als directiesecretaresse. Je draagt graag zorg voor een goed verloop van zaken en een soepel verloop van de dag. Je neemt de telefoon aan, beheert agenda’s, plant en organiseert bijeenkomsten, archiveert, notuleert bij vergaderingen en administratieve zaken zijn voor jou een dagelijkse bezigheid. Daarnaast ben je flexibel, accuraat, communicatief sterk en weet je van aanpakken!

Er ligt je een mooie carrière in het verschiet en wij helpen je om dit doel te bereiken. Door middel van theorielessen en de toepassing hiervan in de praktijk, bereiden wij jou voor om een goede start op de arbeidsmarkt te maken.

Werkzaamheden

Kerntaken directiesecretaresse

 • Assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie
 • Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en/of pr-materiaal
 • Redigeert aangeleverde teksten
 • Geeft informatie over de organisatie door aan derden
 • Voert financieel administratieve taken uit
 • Beheert kleine budgetten en handelt financiële zaken af
 • Beoordeelt offertes en leveringscontracten en stelt leveringscondities op
 • Houdt een projectadministratie bij en controleert deze
 • Beheert en controleert een urenregistratie

Studie-inhoud

 • Directiesecretaresse/managementassistent(e) (middenkaderopleiding)
 • Twee jaar durende dagopleiding directiesecretaresse (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).
 • Naast de algemene taken die ook een secretaresse uitvoert neemt de directiesecretaresse/managementassistent(e) taken over en/of ondersteunt zij het management indien nodig. (Zie specificatie werkzaamheden hierboven.)

Kosten

 • Studiekosten € 8.900,–* (Dit is het totaalbedrag voor 2 schooljaren!) Bij gespreide betaling € 9.450,–.
  Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–**
 • Schoolkamp € 495,–**
 • Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl

*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding (€ 8.900,–) of in 12 maanden met een bedrag van € 787,50 per maand per automatische incasso in het eerste jaar.
**Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding.
Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Schooldag

Kijk hier voor de open avonden en open dagen!

Diploma/certificaten

MBO 4 BOL (directie)secretaresse

Studiebeurs

Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe. In het tweede leerjaar kun je kiezen voor een betaalde stage. Het grootste deel van je studiekosten verdien je dan voor afstuderen terug!

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl

Extra

Een reis (wintersport, zomerkamp of citytrip) behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

Door kleinschaligheid veel individuele aandacht
Denise van Miert-Frijters uit Rijen
Inmiddels al weer wat jaartjes afgestudeerd en aan een mooie baan gekomen: ‘Ik ben in 2009 bij Instituut Broers afgestudeerd als directie-secretaresse. Inmiddels werk ik bijna 3 jaar als beleidssecretaresse bij De Riethorst Stromenland, een zorgorganisatie. Ik wilde graag een opleiding waar weinig tot geen verzuim is. Dagelijks naar school van 9.00 - 15.45 uur brengt rust en continuïteit. Tevens wordt er door de kleinschaligheid veel individuele aandacht geschonken.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top
Vragen