MBO opleiding

Directiesecretaresse

Directiesecretaresse MBO 4?

De spin in het web, dat ben jij als directiesecretaresse. Je draagt graag zorg voor een goed verloop van zaken en een soepel verloop van de dag. Je neemt de telefoon aan, beheert agenda’s, plant en organiseert bijeenkomsten, archiveert, notuleert bij vergaderingen en administratieve zaken zijn voor jou een dagelijkse bezigheid. Daarnaast ben je flexibel, accuraat, communicatief sterk en weet je van aanpakken!

Er ligt je een mooie carrière in het verschiet en wij helpen je om dit doel te bereiken. Door middel van theorielessen en de toepassing hiervan in de praktijk, bereiden wij jou voor om een goede start op de arbeidsmarkt te maken.

Werkzaamheden

Kerntaken directiesecretaresse

 • Assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie
 • Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en/of pr-materiaal
 • Redigeert aangeleverde teksten
 • Geeft informatie over de organisatie door aan derden
 • Voert financieel administratieve taken uit
 • Beheert kleine budgetten en handelt financiële zaken af
 • Beoordeelt offertes en leveringscontracten en stelt leveringscondities op
 • Houdt een projectadministratie bij en controleert deze
 • Beheert en controleert een urenregistratie

Studie-inhoud

Twee jaar durende dagopleiding directiesecretaresse (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Naast de algemene taken die ook een secretaresse uitvoert neemt de directiesecretaresse/managementassistent(e) taken over en/of ondersteunt zij het management indien nodig. (Zie specificatie werkzaamheden hierboven.)

In het eerste leerjaar ga je wekelijks 4 dagen naar school voor theorielessen en 1 dag op oriënterende stage. In het tweede leerjaar leggen we na de nadruk op de praktijk. De eerste twee maanden volg je theorielessen, om vervolgens 8 maanden praktijkervaring op te doen door middel van een (betaalde) stage, oftewel BPV (Beroeps Praktijk Vorming).

Kosten

 • Studiekosten € 8.900,–* (Dit is het totaalbedrag voor 2 schooljaren!)
 • Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–*
 • Schoolkamp € 495,–*

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl of via een studentenkrediet (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/)
*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding 

Schooldag

De lessen worden verzorgd tussen 09.00 en 15.45 uur. We kennen geen tussenuren in het lesrooster. Ervaren en gedreven docenten die bekend zijn in de praktijk begeleiden je richting een waardevol en erkend diploma.

Wil je zelf ervaren hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Gezellig! Plan dan vrijblijvend een meeloopdag.

Diploma/certificaten

Met een voldoende score behaal je na twee jaar een rijkserkend diploma in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB).

Studiebeurs

Particulier onderwijs duur? Nee, betaalbaar door middel van diverse mogelijkheden. Wij zijn erkend door het ministerie van Onderwijs en je kunt daarom studiefinanciering en een OV-jaarkaart aanvragen.

Maak gebruik van een studentenkrediet. Betaal gemakkelijk en snel de volledige opleidingskosten door middel van een krediet via onze partner, Financebizniz (https://financebizniz.nl/studenten-krediet/).

Of, sluit een lening af bij www.duo.nl en betaal gemakkelijk het grootste gedeelte van je opleiding.

In het tweede leerjaar bieden wij de mogelijkheid tot een betaalde BPV (Beroeps Praktijk Vorming). Zo verdien je tijdens je studie al een groot deel van je opleidingskosten terug.

Extra

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming (stage) een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Meer informatie is voor deelnemers beschikbaar via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Een reis tot de opleiding en je gaat ook op excursie. Je plant een zakenlunch, organiseert bijeenkomsten en ontwikkeld promotiemateriaal. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

Door kleinschaligheid veel individuele aandacht
Denise van Miert-Frijters uit Rijen
Inmiddels al weer wat jaartjes afgestudeerd en aan een mooie baan gekomen: ‘Ik ben in 2009 bij Instituut Broers afgestudeerd als directie-secretaresse. Inmiddels werk ik bijna 3 jaar als beleidssecretaresse bij De Riethorst Stromenland, een zorgorganisatie. Ik wilde graag een opleiding waar weinig tot geen verzuim is. Dagelijks naar school van 9.00 - 15.45 uur brengt rust en continuïteit. Tevens wordt er door de kleinschaligheid veel individuele aandacht geschonken.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

 • Apennijnenweg 14, 5022 DV Tilburg
 • +31 13 580 2288
 • secretariaat@instituutbroers.nl
 • www.instituutbroers.nl

Volg ons

Top