Bedrijfsadministrateur

Bedrijfsadministrateur

In ieder bedrijf is er een financiële man of vrouw. Degene die de getalletjes bijhoudt en in overleg met de directie bijstuurt. Wil jij dit voor een bedrijf gaan worden, durf je die ambitie aan om het financiële reilen en zeilen van een onderneming mee vorm te geven? In deze opleiding leer je hoe het moet.

Werkzaamheden

Kerntaken Bedrijfsadministrateur

Naast een goede algemene boekhoudkundige kennis en vaardigheid die worden toegepast in het dagelijkse boekhouden voert de bedrijfsadministrateur de volgende (profiel)taken uit.

 • Verricht werkzaamheden t.b.v. de periodeafsluiting en de belastingaangifte
 • Verricht boekingen in het memoriaal
 • Bereidt de periodeafsluiting voor
 • Treft voorbereidingen voor de aangifte omzetbelasting
 • Meer informatie over het beroep en de inhoud van de opleiding lees je hier

Studie-inhoud

Bedrijfsadministrateur

Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Kosten

 • Kosten opleiding Assistent-accountant/Bedrijfsadministrateur
 • Studiekosten € 8.900,–* (Dit is het totaalbedrag voor 2 schooljaren!) Bij gespreide betaling € 9.450,–.
  Boek- en materiaalkosten plusminus € 650,–**
  Schoolkamp  € 495,–**

*Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding (€ 8.900,–) of in 12 maanden met een bedrag van € 787,50 per maand per automatische incasso in het eerste jaar.
**Te voldoen: ineens voorafgaand aan de opleiding.
Wanneer je ervoor kiest om de diploma’s Junior Assistent-Accountant/Bedrijfsadministrateur te halen in twee jaren tijd dan betaal je (€ 9.900,–) ineens voorafgaand aan de opleiding of in 12 maanden met een bedrag van € 870,83 per maand per automatische incasso in het eerste leerjaar.

Diploma/certificaten

Bedrijfsadministrateur BOL (MBO4)

(vakopleiding).

Twee jaar durende dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart).

Studiebeurs

Gemakkelijk: Betaal het grootste deel van je opleidingskosten uit een lening bij www.duo.nl

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). Ben jij het talent dat laat zien dat studenten van Instituut Broers MBO-college beter verdienen? Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Extra

Een reis (wintersport, zomerkamp of citytrip) behoort tot de opleiding. Je gaat ook op excursie en plant een zakenlunch. Tijdens de stages pas je het geleerde in de praktijk toe.

Reserveer een opleidingsplaats

‘Kleine klassen met aandacht voor ieder individu...’
Henri Kluitmans (24) uit Boxtel
werkt momenteel in een functie als medewerker financiële zaken: ‘Ik heb destijds voor Instituut Broers gekozen vanwege de kleine klassen. Hierdoor konden de docenten iedereen genoeg aandacht geven als ik of één van mijn mede-studenten ergens moeite mee had. Dit gold ook andersom. Als de klas de stof snel oppikte, kon het tempo omhoog en hadden we extra tijd om net voor de tentamens alles nog een keer goed door te spreken.’

Blijf op de hoogte van alle nieuws en opleidingen van Instituut Broers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Top
Vragen