Bij Broers MBO college géén extra studiekosten…

Er is de laatste tijd veel commotie geweest over extra schoolkosten waar studenten op het MBO in diverse opleidingen mee geconfronteerd worden. Op radio, televisie, gedrukte- en sociale media zijn diverse voorbeelden hiervan geschetst.

Hans van Gestel, directeur van Broers MBO-college in Tilburg  wil daar het volgende over kwijt: ‘Iedere opleiding neemt kosten met zich mee, dus ook een MBO-opleiding. Belangijk is daarbij wel dat je als opleidingsinstituut op heldere en duidelijke wijze inzage geeft in die kosten. Wij zijn een particuliere MBO-opleiding. Hierbij moeten wij dus alle subsidies en financieringsextraatjes ontberen, die een gangbare MBO-opleiding wel heeft. Wij hebben dus van oudsher al ervaring met het uitpuzzelen hoe we de opleidingskosten voor ouders en studenten zo overzichtelijk mogelijk houden. Goede contacten met onze stage-gevende bedrijven en organisaties hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat studenten in diverse van onze opleidingen hun studiekosten terug kunnen verdienen. Als we ze daar bovenop ook nog eens een baangarantie kunnen bieden – hetgeen ook in verschillende van onze opleidingstrajecten mogelijk is – dan snijdt het voor ouders pas echt hout… Tel daarbij op dat we een traject aanbieden waarbij men niveau 4 in twee schooljaren volbrengt en niveau 3 in 1 kalenderjaar. In geld uitgedrukt scheelt dat dan de helft tot eenderde ten opzichte van een vier- of driejarig traject.’ Aldus de directeur van Broers.

Broers MBO college in Tilburg  verzorgt 1- en 2 jarige MBO opleidingen op niveau 3 en 4 tot reguliere en dus erkende MBO-diploma’s. Daarnaast verzorgt de organisatie ook een keur aan cursussen, trainingen en bedrijfsopleidingen op maat voor bedrijven en organisaties.
Meer info: www.broersmbocollege.nl

Top